EERSTE HULP BIJ PUISTJES!

MENSEN MET ACNE
0

Heb jij last van puistjes en wil je hier graag wat aan doen? Dan is nu het perfecte moment om thuis aan de slag te gaan met de juiste producten! In dit artikel vertellen wij je hoe je het beste acne kunt aanpakken.

WAT IS ACNE?

Acne een huidaandoening waarbij mee-eters, puistjes, rode bultjes en onderhuidse ontstekingen op de huid voorkomen. Vaak uit het zich in het gezicht, op de rug, schouders, borst en of hals. Dit zijn de plekken waar de meeste talgklieren zitten. Acne is dan ook een aandoening aan de talgklieren.

Talgklieren produceren talg, dit is nodig om je huid en haren soepel en zacht te houden. Wanneer je bijvoorbeeld in de pubertijd komt, worden de talgklieren groter en produceren ze meer talg onder invloed van hormonen.

Naast de verhoogde talgproductie, is er nog een andere factor die ervoor zorgt dat acne ontstaat, namelijk  het verstopt raken van de poriën.  Dit gebeurt doordat dode huidcellen niet goed afschilferen. Ook hebben bacteriën een grote invloed op acne. De propionibacterie  (P. acnes) is dan ook een grote boosdoener. Bij een normale, gezonde huid leeft deze bacterie ook op de huid, zonder dat dit problemen veroorzaakt, doordat zuurstof deze bacterie op een relatief laag niveau houdt.

Echter, wanneer er een porie verstopt zit (er geen lucht bij komt) vermenigvuldigt deze bacterie zich snel. Naarmate het aantal bacteriën toeneemt, voeden ze zich met overtollige talg en worden deze omgezet in irriterende vrije vetzuren. Deze zuren triggeren het immuunsysteem van het lichaam met als gevolg rode, pijnlijke ontstekingen die we acne noemen.

WAT DOE JE TEGEN ACNE?

Wanneer we acne willen aanpakken, is het belangrijk om zeker deze drie factoren aan te pakken, waardoor het de huid weer in balans brengt en uitbraken van acne voorkomt. Producten die werken op deze drie factoren zijn:

Blemisch SOS

 dit is een target gel, die speciaal is ontwikkeld om acne plaatselijk te behandelen. Het bevat onder andere dioiczuur, dit vermindert op lange termijn de talgproductie. Ook bevat het salicylzuur wat de porie reinigt en de ontsteking remt.

Balance Moisturiser & Glycolic Acid Activator

 is een matterende en hydraterende dag- en nachtcrème. Het product bevat onder andere prebiotics & probiotics. Dit zorgt ervoor dat de huid weer in evenwicht komt en helpt de P. acnes bacterie tegen te gaan.

Clarifying foam

 is een reiniger die onder andere AHA’s en BHA’s bevat, dit zijn zuren die de dode huidcellen op de huid verwijderen.

TIPS

  • Als je Clarifying Foam ’s avonds gebruikt en Calmwise Soothing Cleanser ’s ochtends, dan pak je naast de ontstekingen ook de roodheid aan- 
  • Heb je last van acne op je rug/borst/bovenarmen? Gebruik dan Blemish Control Pads!

WIST JE DAT?

Dat acne niet alleen voorkomt in de pubertijd? Er zijn ook veel volwassenen die te kampen hebben met acne. Deze acne wordt vaak gekenmerkt door zachte, rode puistjes rond de kaak, mond en kin. Ook gaat dit vaak gepaard met droogheid en gevoeligheid, omdat de hydratatie en de natuurlijke barrière van de huid afnemen naarmate we ouder worden. Bij deze vorm van acne is een zachte aanpak altijd het beste.